Πόσο κόστισε ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν

Πόσο κόστισε ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την τούρτα, τον στολισμό αλλά και την ασφάλεια, τα βρετανικά ΜΜΕ υποθέτουν το συνολικό κόστος του βασιλικού γάμου που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Ποιοί είναι όμως οι σημαντικότεροι αριθμοί  γύρω από την μεγάλη στιγμή του Χάρι και της Μέγκαν. 

Σύμφωνα με το BBC, το συνολικό κόστος του  του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ έφτασε τις 32 εκατ. λίρες.

Αν υπολογιστεί το πλήθος του κόσμου που παρέστη τόσο στην εκκλησία όσο και στο Κάστρο του Ουίνδσοr, είναι απόλυτα λογικό πως για την ασφάλεια του γάμου ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα. 

Αν και το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν θα γνωστοποιήσει το κόστος της αστυνόμευσης καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την «εθνική ασφάλεια».

Ωστόσο, μπορούμε να υπολογίσουμε περίπου το κόστος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Press Association, η βρετανική αστυνομία (Metropolitan Police) –  δηλαδή ο φορολογούμενος, όπως σημειώνει το BBC – είχε δαπάνησει 6,35 εκατομμύρια λίρες για την ασφάλεια του γάμου του αδερφού του Χάρι, Ουίλιαμ και της Κέιτ. 

Παρότι τα ανάκτορα του Κένσιγκτον δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τo πόσα σκοπεύει να δαπανήσει το Παλάτι για το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν – γεγονός  που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς ούτε το επίσημο κόστος του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ αποκαλύφθηεκ ποτέ –  υπάρχουν αρκετές ανεπίσημες εκτιμήσεις, οι οποίες ωστόσο πρέπει να αναφερθούν με επιφυλάξεις, όπως γράφει δημοσίευμα του BBC. 

Ενδεικτικά, η ιστοσελίδα Bridebook.co.uk, μια υπηρεσία σχεδιασμού γάμου, αναφέρει ότι το συνολικό κόστος του γάμου θα μπορούσε να φτάσει τα 32 εκατ. λίρες,  συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ασφάλειας. Η τούρτα κόστισε 50.000 λίρες, ο στολισμός 110.000 λίρες και το catering 286.000 λίρες. 

Υπόλοιποι αριθμοί: 

3,35: Τόσα χιλιόμετρα θα χρειαστεί να διανύσουν οι νεόνυμφοι για να φτάσουν στον τόπο της δεξίωσης

600: Τόσοι είναι οι καλεσμένοι στην εκκλησία

32: Περίπου 32 εκατομμύρια υπολογίζεται το συνολικό κόστος του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. 

5: Τόσα τα μέτρα του πέπλου της νύφης. 

45: Τόσα λεπτά διήρκεσε η βάπτιση της Μέγκαν Μαρκλ.

12: Ακριβώς εκείνη την ώρα (τοπική) θα γίνει ο γάμος στις 19 Μαΐου

1984: Το Δεκέμβριο αυτής της χρονιά βαπτίστηκε ο Χάρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

2.640: Τόσα άτομα είναι καλεσμένα στο κάστρο για να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν

2: Δεξιώσεις θα γίνουν. Το ζευγάρι θα δεχθεί τις ευχές όλων των καλεσμένων στην πρώτη δεξίωση στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάρτι σε πιο στενό κύκλο για περίπου 200 καλεσμένους με οικοδεσπότη τον πρίγκιπα Κάρολο

3: Είναι τα διαμάντια στο χέρι της Μέγκαν. Πρόκειται για ένα διαμάντι από τη Μποτσουάνα το οποίο αγόρασε ο Χάρι, τα οποία πλαισιώνονται από δύο μικρότερα τα οποία προέρχονται από την συλλογή κοσμημάτων της αδικοχαμένης Νταϊάνα

16: Τόσους μήνες είχαν σχέση η Μέγκαν με τον Χάρι πριν επισημοποιήσουν τη σχέση τους

800: Είναι τα άτομα που χωράει το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

250: Είναι τα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην τελετή

36: Είναι η ηλικία της νύφης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή