ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα αναγνωρίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα αναγνωρίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν. 

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο πετρέλαιο διευκρινίζοντας ότι η απάντηση στο αποτέλεσμα της Κυριακής θα εξεταστεί στη συνάντηση των G20 στο Μπουένος Αιρες τη Δευτέρα. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, επιδιώκει μια νέα εξαετή θητεία μέσω των εκλογών στις οποίες δεν συμμετείχε η αντιπολίτευση. 

«Πρέπει να μείνουμε πιστοί στον στόχο μας να "πλήξουμε" τους διεφθαρμένους αξιωματούχους του καθεστώτος και όχι τον λαό της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Σάλιβαν. 

Τόνισε δε ότι  «δεν είναι επιθυμία μας να καταστρέψουμε τη χώρα με τέτοιο τρόπο ώστε να δυσκολευτεί να ανακάμψει μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχει σχέδιο για αποχώρηση από τη Συρία 

Ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο σχέδιο για την απόσυρση της βοήθειας των ΗΠΑ από τη βορειοδυτική Συρία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε την Παρασκευή πως η κυβέρνηση Τραμπ απέσυρε όλη τη βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία, μια κίνηση που δείχνει, όπως ανέφερε, πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να αποχωρήσει γρήγορα από τη χώρα όταν το Ισλαμικό Κράτος θα έχει ηττηθεί πλήρως.

«Δεν έχω ακούσει για οποιαδήποτε απόφαση αυτής της κυβέρνησης να αποσύρει βοήθεια από τη βορειοδυτική Συρία», σχολίασε στο Reuters και στο Bloomberg.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ… είναι δεσμευμένη για την πλήρη ήττα του ISIS και την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή στη Συρία και στο Ιράκ», είπε ο Σάλιβαν.