Podemos: Σε εσωτερικό «δημοψήφισμα» κρίνεται το μέλλον του Ιγκλέσιας

Podemos: Σε εσωτερικό «δημοψήφισμα» κρίνεται το μέλλον του Ιγκλέσιας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του κόμματος ζητεί ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η εκπρόσωπος του κόμματος , και σύντροφός του, Ιρένε Μοντέρο για το θέμα της αγοράς βίλας που εξακολουθεί να προκαλεί σάλο στην Ισπανία.

Το ζεύγος πήρε την απόφαση να παραπέμψει το θέμα σε εσωκομματικό δημοψήφισμα το βράδυ του Σαββάτου, οι λεπτομέρειες δε του δημοψηφίσματος θα συζητηθούν σήμερα.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο αντιμετωπίζουν έντονη εσωκομματική κριτική με κύρια αιχμή ότι πρόδωσαν τις αρχές του κόμματος και κατέφυγαν σε «αστικές» συνήθειες με την αγορά του ακινήτου.

Μεταξύ των επικριτών του Ιγκλέσιας είναι και η προσκείμενη στους Ποδέμος  δήμαρχος Καντίθ, Μαρία Γκονζάλες.

«Οι κώδικας ηθικής των Ποδέμος δεν είναι μια τυπικότητα. Είναι μία δέσμευση στο να ζεις όπως οι εργαζόμενοι ώστε να μπορείς να τους αντιπροσωπεύσεις».

Podemos: Σε εσωτερικό «δημοψήφισμα» κρίνεται το μέλλον του Ιγκλέσιας-1

Το βράδυ του Σαββάτου Ιγκλέσιας και Μοντέρο -οι οποίοι περιμένουν δίδυμα- ανακοίνωσαν ότι εναπόκειται πλέον στα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν κατά πόσον οι ίδιοι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.

«Δεν νομίζω ότι όλο αυτό θα προκαλέσει μια αντιπαράθεση ή θα βγάλει μεγάλες ειδήσεις. Όταν όμως η αξιοπιστία ενός πολιτικού ηγέτη  αμφισβητείται, τότε πρέπει να το αντιμετωπίζεις και όχι να κρυφτείς από το πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν τα μέλη του κόμματος να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το κόμμα ως γενικός γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και εάν θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε βουλευτές. Και αποφασίσαμε να τους το ζητήσουμε», δήλωσε ο Ιγκλέσιας.

Από την πλευρά της, η Μοντέρο είπε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Ιγκλέσιας, έχασαν τις τελευταίες ημέρες το δικαίωμά τους στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής, προσθέτοντας ότι δεν εύχεται σε κανέναν να υποστεί κατάσταση αντίστοιχη με τη δική τους: «Ξέραμε το έχουμε να αντιμετωπίσουμε όταν μπαίναμε στην πολιτική», σχολίασε

Το ερώτημα που θα τεθεί στα μέλη των Ποδέμος θα είναι: «Θεωρείτε ότι ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η Ιρένε Μοντέρο πρέπει να συνεχίσουν ως γενικός γραμματέας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή