ΚΟΣΜΟΣ

Σε τιμή ρεκόρ αναμένεται να πωληθεί το… ξύλινο πιστόλι-λέιζερ του Χαν Σόλο

Σε τιμή ρεκόρ αναμένεται να πωληθεί το… ξύλινο πιστόλι-λέιζερ του Χαν Σόλο

Προσοχή, εύποροι λάτρεις του «Πολέμου των Άστρων»: το πιστόλι-λέιζερ που χρησιμοποιούσε ο Χαν Σόλο στην «Επιστροφή των Τζεντάι» πρόκειται να διατεθεί σύντομα προς πώληση και εκτιμάται ότι θα πιάσει 300.000-500.000 δολάρια.

Το ψεύτικο όπλο, μεγέθους περίπου 40 εκατοστών, είναι φτιαγμένο από ξύλο. Εκτίθεται από σήμερα στη Νέα Υόρκη, αφού έμεινε επί περισσότερα από 30 χρόνια φυλαγμένο σε ένα χαρτοκιβώτιο του Τζέιμς Σκόουπ, του καλλιτεχνικού διευθυντή της ταινίας που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1983, όπως εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien's.

Ο Σκόουπ αποφάσισε τελικά να αποχωριστεί το όπλο του Χάρισον Φορντ, καθώς και άλλα 40 αντικείμενα που συνδέονται με την ταινία, όπως ένα τσεκούρι των Ίγουοκ, τα σχέδια του διαστημικού σκάφους του Τζάμπα Χατ ή τον χάρτη των αμμόλοφων του Τατουίν.

Σύμφωνα με τον Νόλαν, η τιμή για το πιστόλι λέιζερ μπορεί τελικά να είναι πολύ υψηλότερη απ' όσο εκτιμά ο ίδιος, δεδομένου ότι εκτός από τους παλιούς θαυμαστές της σειράς, έχει προσελκύσει και νεότερο κοινό που ανακαλύπτει τώρα τον "Πόλεμο των Άστρων".

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου στο Λας Βέγκας.

Πέρσι τον Ιούνιο, το ρομπότ R2-D2 πουλήθηκε έναντι 2,76 εκατομμύριων δολαρίων ενώ το φωτόσπαθο με το οποίο μαχόταν ο Λιουκ Σκαϊγουόκερ σε δύο ταινίες έφτασε τα 450.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ