Κραδασμοί στο Podemos λόγω της βίλας

Κραδασμοί στο Podemos λόγω της βίλας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ψηφοφορία μεταξύ των 470.000 μελών του Podemos ξεκινά σήμερα με το ερώτημα αν ο Πάμπλο Ιγκλέσιας πρέπει να παραμείνει στη γενική γραμματεία του κόμματος και η Ιρένε Μοντέρο να διατηρήσει τη θέση εκπροσώπου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα ηγετικά στελέχη του πολιτικού σχηματισμού που γεννήθηκε ως αντίδραση στις πολιτικές λιτότητας, καταφεύγουν στην ετυμηγορία των μελών μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφασή τους να στεγάσουν τη μελλοντική τους οικογένεια σε κατοικία 260 τετραγωνικών και αξίας 600.000 ευρώ. Τα δύο στελέχη, που είναι ζευγάρι και περιμένουν δίδυμα, πήραν στεγαστικό δάνειο ύψους 540.000 ευρώ με ορίζοντα αποπληρωμής τα 30 χρόνια – είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις του κόμματος. Οι δύο δέχονται αδιάκοπη πίεση από φωτορεπόρτερ, που στέλνουν τις φωτογραφίες τους σε σκανδαλοθηρικά έντυπα, στοιχείο που, όπως υποστήριξαν, ενίσχυσε την απόφασή τους να μετακομίσουν στην εξοχή, ώστε να έχουν τα παιδιά τους «μια φυσιολογική ζωή».

Ακόμη και στο χωριό Γαλαπαγάρ όμως, 40 χιλιόμετρα μακριά από τη Μαδρίτη, η πίεση, όπως φαίνεται, συνεχίζεται. Το Σαββατοκύριακο, η νεολαία του ακροδεξιού κόμματος VOX ανάρτησε στον μαντρότοιχο της βίλας που μόλις αγόρασε το ζεύγος πανό το οποίο ανέφερε: «Πρόσφυγες και καταληψίες ευπρόσδεκτοι».

Η εσωκομματική ψηφοφορία, μέσω της πλατφόρμας άμεσης δημοκρατίας του κόμματος, θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Καμία από τις δύο τάσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (το ρεύμα Ετσενίκε και το αντικαπιταλιστικό ρεύμα) δεν χρησιμοποιεί την ψηφοφορία ως μοχλό πίεσης για αλλαγή ηγεσίας, αντιθέτως στελέχη όπως ο ευρωβουλευτής Μιγκέλ Ουρμπάν χαρακτήρισαν «περιττή» την ίδια την προσφυγή στην εσωκομματική διαβούλευση, υποστηρίζοντας ότι το εργαλείο της εσωκομματικής δημοκρατίας θα έπρεπε να χρησιμοποιείται συχνότερα για αποφάσεις ουσίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή