ΚΟΣΜΟΣ

Ο αιδεσιμότατος έκλεψε την παράσταση στο βασιλικό γάμο

Ο αιδεσιμότατος έκλεψε την παράσταση στο βασιλικό γάμο

Η νέα δούκισσα του Σάσεξ, κατά κόσμον Μέγκαν Μαρκλ, έχει μία νέα βιογραφία αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, η οποία δεν αναφέρεται στη δεκαπενταετή της σταδιοδρομία ως ηθοποιού, αλλά εστιάζεται στον ακτιβισμό της και την εργασία της με τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Το νέο προφίλ της 36χρονης γυναίκας ανέβηκε στο Royal.uk μετά τον γάμο, το Σάββατο, με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν Μαρκλ εισήλθε μόνη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον πύργο των Ουίνδσορ, ακολουθούμενη από τα παρανυφάκια της και έφτασε μέχρι τη μέση της διαδρομής προς το ιερό, όπου την περίμενε ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου και πεθερός της, της έδωσε το χέρι και τη συνόδευσε ώς το ιερό όπου την περίμενε ο μέλλων σύζυγός της. Η Μέγκαν, γνωστή για τις φεμινιστικές της απόψεις, φέρεται να είχε σχεδιάσει αυτή τη διαδρομή μόνη ακόμη και προτού γίνει γνωστό ότι δεν θα μπορέσει να τη συνοδεύσει ο πατέρας της Τόμας Μαρκλ, εξαιτίας μιας εγχείρησης που τον κράτησε στο Μεξικό.

Ο Αμερικανός αιδεσιμότατος Μάικλ Κάρι, ο πρώτος Αφροαμερικανός επικεφαλής της Αμερικανικής Αγγλικανικής Εκκλησίας, έκλεψε την παράσταση με το κήρυγμά του. Ο Κάρι, τον οποίο είχε προσκαλέσει στον γάμο η Μαρκλ, αναφέρθηκε στη δύναμη της αγάπης σε ένα κήρυγμα έντονο και γεμάτο ζωντάνια, που ερχόταν σε αντίθεση με τον αυστηρό τόνο που είναι συνηθισμένος στους βασιλικούς γάμους.

Απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους ως «αδελφοί και αδελφές» και τους είπε: «Υπάρχει δύναμη στην αγάπη, μην την υποτιμάτε», ενώ έκανε και αναφορά στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και τη δουλεία. Η Ντόρια Ράγκλαντ, μητέρα της Μέγκαν, είναι απόγονος μαύρων σκλάβων που εργάζονταν σε φυτείες των ΗΠΑ.

Οι ατάκες του Χάρι

«Είμαι έτοιμος για ένα ποτό», είπε ο πρίγκιπας Χάρι μετά την τελετή. Επειτα από εβδομάδες προετοιμασιών, μια τελετή που δοκίμασε τα νεύρα τους και τη βόλτα των νεονύμφων με άμαξα που έσερναν τέσσερα άλογα στους δρόμους του Ουίνδσορ ενώπιον 100.000 ανθρώπων, ο Χάρι και η Μέγκαν πήγαν στον πύργο του Ουίνδσορ για να γευματίσουν.

Νωρίτερα ο νεαρός πρίγκιπας είχε ευχαριστήσει τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, που του παρέδωσε τη νύφη, με την τρυφερή φράση: «Ευχαριστώ, μπαμπά», ενώ στρεφόμενος στη μέλλουσα σύζυγό του της είπε φανερά ενθουσιασμένος: «Είσαι υπέροχη».