Απάντηση Γερμανίας σε Πομπέο: Ενωμένες θα παραμείνουν οι ευρωπαϊκές χώρες στη συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα

Απάντηση Γερμανίας σε Πομπέο: Ενωμένες θα παραμείνουν οι ευρωπαϊκές χώρες στη συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα παραμείνουν ενωμένες στην αποφασιστικότητα τους να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από την συμφωνία του 2015, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρωτεύουσα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ο Μάας εξήγησε την γερμανική και ευρωπαϊκή θέση σε μια ειλικρινή, αλλά εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, επιχειρηματολογώντας ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε επαναφορά των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.

«Η Ευρώπη είναι πολύ, πολύ ενωμένη στη θέση της για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και αυτό δεν θα αλλάξει», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, που αναμένεται να συναντηθεί αργότερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να εργαστεί «με όσο περισσότερους εταίρους, φίλους και συμμάχους είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων» και να συναντηθεί στις αρχές ή μέσα Ιουνίου με σκοπό να επιτευχθεί νέα συμφωνία ώστε να δοθεί τέλος στις πυρηνικές και μη απειλές από την πλευρά της Τεχεράνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή