ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Απίθανο το Italexit

Βρυξέλλες: Απίθανο το Italexit

Καθησυχαστικό μήνυμα στέλνουν οι Βρυξέλλες για την Ιταλία, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επιβίωσης της νέας κυβέρνησης, είναι μικρές.

«Ενα Italexit είναι εντελώς απίθανο. Η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια δεν έχουν κανένα συμφέρον να γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα σενάρια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό της Ένωσης Γκίντερ Ότινγκερ.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, παρενέβη και πάλι μέσω Facebook σχετικά με την προσπάθεια του ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε να συνθέσει κυβέρνηση και την αρνητική στάση του προέδρου της Δημοκρατίας, ως προς την πιθανότητα να είναι ο «ευρωσκεπτικιστής καθηγητής» Πάολο Σαβόνα, ο νέος υπουργός Οικονομικών.

«Γερμανοί πολιτικοί και εφημερίδες προπηλακίζουν: ιταλοί ζητιάνοι, τεμπέληδες, φοροφυγάδες, που πάνε να ρίξουν τους άλλους και δεν γνωρίζουν την ευγνωμοσύνη. Και εμείς θα έπρεπε να διαλέξουμε έναν υπουργό Οικονομικών που να εγκρίνουν αυτοί; Όχι, ευχαριστώ», έγραψε ο επικεφαλής της Λέγκα στην σελίδα του στο Facebook.