Ιρλανδία: Το 66,4% ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων

Ιρλανδία: Το 66,4% ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιρλανδών, το 66,4%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης, ψήφισε υπέρ της κατάργησης της 8ης τροπολογίας του Συντάγματος και της φιλελευθεροποίησης της νομοθεσίας για την άμβλωση.

Οι περίπου 3,5 εκατομμύρια Ιρλανδοί ψηφοφόροι σε αυτή τη συντηρητική, καθολική χώρα, ρωτήθηκαν αν επιθυμούν την κατάργηση αυτής της τροπολογίας, που υιοθετήθηκε το 1983 και απαγόρευε τις αμβλώσεις και παραμένει μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στην Ευρώπη.

Ιρλανδία: Το 66,4% ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων-1

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαραντκάρ, ανέφερε ότι «η ηχηρή ψήφος υπέρ της κατάργησης της συνταγματικής απαγόρευσης των αμβλώσεων αντιπροσωπεύει την κορύφωση μιας «αθόρυβης επανάστασης» στη χώρα.

«Ο λαός μίλησε. Το αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι ηχηρό … υπέρ της κατάργησης της 8ης τροπολογίας» του συντάγματος που απαγορεύει τις αμβλώσεις, τόνισε ο Βαραντκάρ σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η κορύφωση μιας αθόρυβης επανάστασης που λαμβάνει χώρα τις δυο τελευταίες δεκαετίες στην Ιρλανδία», πρόσθεσε.

Ιρλανδία: Το 66,4% ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή