Ερντογάν: Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες

Ερντογάν: Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν μπορείτε να μας "χτυπήσετε" με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση με αφορμή την πτώση της τουρκικής λίρας.

«Κάποιοι μιλούν για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αφήστε τα στην άκρη. Δεν μπορείτε να μας "χτυπήσετε" με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Δεν μπορείτε να μας χτυπήσετε με τακτικισμούς. Δεν μπορείτε να μας χειραγωγήσετε», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Η δήλωσή του έρχεται μία ημέρα μετά την έκκληση που απηύθυνε στους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίγες.

«Αδελφοί μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας. Πηγαίνετε να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες. Μαζί θα κάνουμε να αποτύχει αυτό το παιχνίδι», υπογράμμισε ο Ερντογάν σε προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο Ερζερούμ της ανατολικής Τουρκίας ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι αυτή τη βδομάδα, η τουρκική λίρα υποχώρησε άνω του 2%, με τους επενδυτές να έχουν σφυροκοπήσει το νόμισμα εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, ιδιαίτερα αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν – που αυτοχαρακτηρίζεται "εχθρός των επιτοκίων" – δήλωσε ότι αναμένει να αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο επί της νομισματικής πολιτικής μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή