ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ κατέρριψε 25 πυραύλους – Ηχησαν οι σειρήνες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ κατέρριψε 25 πυραύλους – Ηχησαν οι σειρήνες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας

Μπαράζ πυραύλων κατέρριψε σήμερα το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ (Iron Dome), σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, στην οποία σημειώνεται μάλιστα ότι οι ρουκέτες πυροδοτήθηκαν από την Λωρίδα της Γάζας. 

«Είκοσι πέντε όλμοι εκτοξεύθηκαν εναντίον πολλών σημείων του ισραηλινού εδάφους (…) και η πλειονότητά τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος», διευκρινίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους όλμους έπεσαν σε χωράφια χωρίς να προκληθούν θύματα.

Νωρίτερα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, σε περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για ενδεχόμενες επιθέσεις με ρουκέτες. 

Χθες, Δευτέρα ένας Παλαιστίνιος που πλησίασε στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ και προσπάθησε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, να εξαπολύσει επίθεση, σκοτώθηκε από ένα ισραηλινό άρμα μάχης.

Μία ημέρα νωρίτερα ένα τεθωρακισμένο όχημα του ισραηλινού στρατού στοχοθέτησε θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, συμμάχου της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, σε αντίποινα για έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε κοντά στον φράκτη.

Τρία μέλη του Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώθηκαν και, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι σημερινές ρίψεις όλμων αποτελούν αντίποινα για τον θάνατό τους.