ΚΟΣΜΟΣ

Καθ’ οδον για τις ΗΠΑ ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας

Καθ’ οδον για τις ΗΠΑ ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας

Ενας από τους κορυφαίους στρατηγούς της Βόρειας Κορέας είναι καθ' οδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια πολύ σπάνια επίσκεψη, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η Ουάσινγκτον και η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζουν μια ιστορική συνάντηση κορυφής.

«Συγκροτήσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συναντήσεις για τη σύνοδο κορυφής και για άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τη Νέα Υόρκη. Καλή απάντηση στην επιστολή μου, ευχαριστώ!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ έκανε σήμερα στάση στο αεροδρόμιο του Πεκίνου πριν συνεχίσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται διπλωματικές πηγές.

Στο Πεκίνο, ο ανώτατος αξιωματικός επρόκειτο να έχει συνομιλίες με κινέζους αξιωματούχους σ' ένα πλαίσιο εντατικών διπλωματικών ανταλλαγών καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Την Κυριακή, ομάδα Αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ συναντήθηκε με βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόμ, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ