ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιβάνοφ ζητάει από τον Ζάεφ ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Ο Ιβάνοφ ζητάει από τον Ζάεφ ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Ενημέρωση από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο θέμα της ονομασίας ζητάει ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας «Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν έχει ενημερωθεί για το συμφωνηθέν πλαίσιο ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και χθες κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ».

«Το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔΜ δεν έχει ενημερώσει σχετικά με το πλαίσιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση, ούτε έχει υπάρξει κάποια πληροφόρηση σε ό,τι αφορά τις δύο τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας που έγιναν στις Βρυξέλλες και τη Νέα Υόρκη. Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δεν έχει ενημερωθεί ούτε για τη σύνθεση αλλά και τις εργασίες σε τεχνικό επίπεδο από τις δύο χώρες για το κείμενο της διμερούς συμφωνίας», αναφέρει το γραφείο του Ιβάνοφ σύμφωνα με το πρακτορείο Meta.mk.

Εξάλλου, το γραφείο του Ιβάνοφ κάνει λόγο για επιλεκτική πληροφόρηση καθώς χρειάστηκε να ζητήσει πολλές τα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το προσχέδιο της διμερούς συμφωνίας.