H χώρα που θα απαγορεύσει το Facebook για έναν μήνα

H χώρα που θα απαγορεύσει το Facebook για έναν μήνα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπλοκ» στο Facebook για ένα μήνα θα πραγματοποιήσει η Παπούα Νέα Γουινέα, στο πλαίσιο μίας κρατικής προσπάθειας να εντοπιστούν τα ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο και να αξιολογηθεί η επιρροή της ιστοσελίδας στη χώρα.

Αναφερόμενος στη σχετική πρωτοβουλία, ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας, Σαμ Μπασίλ, τόνισε ότι όσοι χρήστες κοινοποιούν πορνογραφικό υλικό και ψεύτικες ειδήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα εντοπιστούν από τις αρχές. Επιπλέον, σημείωσε ότι η χώρα ενδέχεται να δημιουργήσει το δικό της αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο.

H πρωτοβουλία της νησιωτικής χώρας έρχεται σε μία χρονική στιγμή που το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα κύμα κριτικής αναφορικά με το σκάνδαλο της υποκλοπής των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου από τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica, καθώς και σχετικά με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στους κόλπους του.

Παρότι μόνο το 10% του πληθυσμού των οκτώμισι εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι αρχές της Παπούας Νέας Γουινέας εμφανίζονται αποφασισμένες να βάλουν σε τάξη τις διαδικτυακές υπηρεσίες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του μήνα που θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση, η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλύσει τις διάφορες παραμέτρους της χρήσης του Facebook στη χώρα και ακολούθως να προβεί σε διώξεις εναντίον όσων έχουν παραβιάσει την ισχύουσα νομοθεσία περί ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή