Συνάντηση του Πομπέο με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση του Πομπέο με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό στη Νέα Υόρκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας στη Νέα Υόρκη, ενώ οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να προετοιμάζονται ενεργά» για τη Σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αργότερα αυτήν την εβδομάδα» επισήμανε η Σάρα Σάντερς σε ένα δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την άφιξη στη Νέα Υόρκη του Κιμ Γιονγκ Τσολ, που βρέθηκε σήμερα στο Πεκίνο.

«Μετά την επιστολή του προέδρου προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την 24η Μαΐου, οι Βορειοκορεάτες ήλθαν σε επαφή με εμάς» είπε η Σάντερς, προσθέτοντας κατόπιν ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προετοιμάζονται ενεργά για την προβλεπόμενη Σύνοδο του προέδρου Τραμπ με τον ηγέτη Κιμ στη Σιγκαπούρη».

Ενόψει της Συνόδου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε «την 7η Ιουνίου στον Λευκό Οίκο», ανακοίνωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή