Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΖΑ. Τουλάχιστον επτά στόχους της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα έπληξαν, χθες, ισραηλινά αεροσκάφη, ύστερα από το μπαράζ όλμων και ρουκετών που εξαπέλυσαν μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης. Παρότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί θύματα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει «αμέσως και με πυγμή στις προκλήσεις αυτές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πολλά από τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα «Ατσάλινος Θόλος», ενώ άλλα συνετρίβησαν σε ακατοίκητες περιοχές της συνοριακής ζώνης.

Ενας πύραυλος έπληξε το προαύλιο νηπιαγωγείου, προκαλώντας ζημιές στο κτίριο, μία ώρα πριν από την έναρξη της εργάσιμης ημέρας. Παρότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ πυροβολικού, η ισλαμική Τζιχάντ είχε προειδοποιήσει με αντίποινα το Ισραήλ, μετά τον θάνατο τριών μελών της την περασμένη εβδομάδα από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης.

Τον τελευταίο μήνα, 116 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά του ισραηλινού στρατού στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ. Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι διοργανωτές της διαμαρτυρίας κατά του ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας επιβιβάστηκαν χθες σε αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να αμφισβητήσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το ισραηλινό ναυτικό.

Οι 15 Παλαιστίνιοι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν, πριν από τον απόπλου, ότι αναμένουν την επέμβαση του ισραηλινού ναυτικού. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ παρότι το Ισραήλ απέσυρε το 2005 από την περιοχή τις στρατιωτικές του δυνάμεις και τους Ισραηλινούς εποίκους, ο ισραηλινός στρατός διατηρεί ισχυρές δυνάμεις και περιφρουρεί τον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή