Ο δράστης της Λιέγης είχε δολοφονήσει έναν ακόμη άνθρωπο την προηγούμενη μέρα

Ο δράστης της Λιέγης είχε δολοφονήσει έναν ακόμη άνθρωπο την προηγούμενη μέρα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O δράστης της χθεσινής επίθεσης στην Λιέγη του Βελγίου, που σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη είχε διαπράξει έναν ακόμα φόνο λίγες ώρες νωρίτερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάν Γιανμπόν.

Θύμα ήταν ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTBF, βρέθηκε δολοφονημένος φέροντας τραύματα στο κεφάλι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κοινότητα Ον, κοντά στην πόλη Ροσφόρ, από την οποία προερχόταν ο δράστης Μπεντζαμάν Ερμάν. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Εσωτερικών ο δράστης ήταν πρώην συγκρατούμενος του Ερμάν.

Υπενθυμίζεται ότι δύο γυναίκες αστυνομικοί και ένας περαστικός έχασαν τη ζωή τους μετά τη χθεσινή ένοπλη επίθεση στη βελγική πόλη Λιέγη, ενώ το επεισόδιο έληξε όταν ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Eνας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο γυναίκες αστυνομικούς και, αφού τις αφόπλισε, πυροβόλησε και σκότωσε τόσο τις ίδιες όσο και έναν 22χρονο άνδρα ο οποίος περνούσε από την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο δράστης, τον οποίο αργότερα σκότωσε η αστυνομία, πήρε όμηρο μια γυναίκα και οχυρώθηκε μέσα σε ένα κοντινό σχολείο. Ολοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου είναι ασφαλείς. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 22χρονος είχε λάβει, τη Δευτέρα, ολιγόωρη άδεια από τις φυλακές στις οποίες κρατούνταν, χωρίς όμως να έχει επιστρέψει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ». Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF, οι ερευνητές εξετάζουν αν είχε ασπασθεί το Ισλάμ και αν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί όντας στη φυλακή. Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν εξάλλου πως ο επιτιθέμενος, που ήταν γνωστός στις Αρχές για διάφορα αδικήματα, είχε αφεθεί ελεύθερος την προηγουμένη από τη φυλακή Λαντίν, κοντά στη Λιέγη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή