ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες

ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O απερχόμενος επικεφαλής της Διοίκησης Ειρηνικού των ΗΠΑ (US Pacific Command), o οποίος επιλέχθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή στη Νότια Κορέα, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διεθνές επίπεδο.

«Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο άμεση απειλή για εμάς. Και μία Βόρεια Κορέα με πυρηνικές δυνατότητες και πυραύλους που μπορούν να φθάσουν στις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος Χάρις κατά τη διάρκεια της τελετής αλλαγής ηγεσίας της Διοίκησης Ειρηνικού.

«Χωρίς εστιασμένη συμμετοχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους σύμμαχους μας, η Κίνα θα πραγματώσει την ηγεμονία της στην Ασία. Πρέπει να συνεργαστούμε με το Πεκίνο όπου μπορούμε, όμως παράλληλα να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε όποτε πρέπει», προσέθεσε ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Ειρηνικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή