Εξελίξεις στην Ιταλία: Στη Ρώμη εσπευσμένα ο Σαλβίνι για συνάντηση με τον Ντι Μάιο

Εξελίξεις στην Ιταλία: Στη Ρώμη εσπευσμένα ο Σαλβίνι για συνάντηση με τον Ντι Μάιο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Ρώμη για συνάντηση με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, βρίσκεται ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ο κύριος στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι να εξακριβωθεί αν μπορεί να συσταθεί τελικά η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον οικονομολόγο Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στον καθηγητή Πάολο Σαβόνα -που αρχικά προοριζόταν για το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούσε να δοθεί ένα άλλο σημαντικό υπουργείο, ίσως εκείνο των Εξωτερικών.

Στην συνάντηση φέρεται να συμμετέχει και ο ίδιος ο Κόντε. Είναι ενδεικτικό ότι ο Σαλβίνι ακύρωσε σημερινή του ομιλία στο Μιλάνο για να μεταβεί εσπευσμένα στη Ρώμη. Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση.

Σειρά αναλυτών εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την δυνατότητα ολοκλήρωσης της προσπάθειας. Διαφορετικά θα πρέπει να ορκιστεί, σε χρόνο ρεκόρ, κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Κάρλο Κοταρέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή