Δραπέτες… ζωολογικού κήπου τρομοκράτησαν μία γερμανική πόλη

Δραπέτες… ζωολογικού κήπου τρομοκράτησαν μία γερμανική πόλη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να φαίνεται σαν βγαλμένο από ταινία, αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Λιοντάρια και τίγρεις κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κλουβιά τους στον ζωολογικό κήπο στη δυτική Γερμανία και να κατατρομοκρατήσουν μία ολόκληρη πόλη. Η γερμανική αστυνομία συνέστησε στους κατοίκους της δυτικής πόλης Λούνεμπουργκ να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους, πίσω από κλειστές πόρτες, καθώς δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις, ένα τζάγκουαρ και μία αρκούδα κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κλουβιά τους στον τοπικό ζωολογικό κήπο.

Η αστυνομία σκότωσε την αρκούδα και τόνισε ότι όλα τα ζώα που δραπέτευσαν εξακολουθούσαν να παραμένουν στους χώρους του ζωολογικού κήπου, αλλά οι κάτοικοι εκλήθησαν να παραμείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους μέχρι να καταστεί σαφές τι απέγιναν τα ζώα.

Το τοπικό ραδιόφωνο SWR είχε μεταδώσει αρχικά ότι τα λιοντάρια και τα πούμα είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τους χώρους του ζωολογικού κήπου αλλά η αστυνομία μπόρεσε να διαπιστώσει ποια ήταν τελικά τα χαμένα ζώα, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλα τα χαμένα ζώα βρέθηκαν. Κατάφεραν να δραπετεύσουν επειδή οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή είχαν διαβρώσει τους φράκτες. Τα ζώα βρέθηκαν όταν η αστυνομία επόπτευσε τους χώρους του ζωολογικού κήπου με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το Λούνεμπουργκ είναι μία πόλη στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας. Βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Αμβούργο και ανήκει στην ευρύτερη μητροπολιτική περιφέρεια της πόλης. Στην πρωτεύουσα της περιφέρειας κατοικούν περίπου 77.000 άτομα. Η αστική περιοχή του Λούνεμπουργκ περιλαμβάνει και τις γειτονικές κοινότητες Αντεντόρφ, Μπάρντοβικ, Μπλέκεντε, Αμελινγκχάουζεν και Ρέπενστεντ με συνολικό πληθυσμό που φτάνει τις 103.000. Το Λούνεμπουργκ χρησιμοποιεί και τον τίτλο της χανσεατικής πόλης στην επωνυμία του και εκεί υπάρχει και το Πανεπιστήμιο Λεουφάνα. Είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ιλμενάου, περίπου τριάντα χιλιόμετρα από την εκβολή του στον Ελβα. Ο ποταμός διασχίζει την πόλη και περιλαμβάνεται στο τραγούδι του. Παλιά τον διέπλεαν σκάφη που μετέφεραν αλάτι από τον λιμένα της πόλης σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις της χανσεατικής ένωσης.

Στον νότο της πόλης εκτείνεται o θαμνότοπος του Λούνεμπουργκ με έκταση 7.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτέλεσμα της υλοτομίας, των δασικών πυρκαγιών και της βόσκησης ζώων. Σύμφωνα με την παράδοση, ο θαμνότοπος εμφανίστηκε έπειτα από αιώνες υλοτομίας προκειμένου να πληρωθεί η συνεχής ανάγκη για ξύλο των ορυχείων άλατος της περιοχής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή