ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Λήξη στην κατάσταση ομηρείας – Συνελήφθη ο δράστης

parisi-lixi-stin-katastasi-omireias-amp-8211-synelifthi-o-drastis-2255675

Ο άνδρας που κρατούσε δύο ανθρώπους μέσα σε κτίριο στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού συνελήφθη και οι όμηροι απελευθερώθηκαν, όντας «σώοι και ασφαλείς», σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αστυνομίας. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

parisi-lixi-stin-katastasi-omireias-amp-8211-synelifthi-o-drastis0

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε περιλούσει με βενζίνη τον έναν από τους ομήρους.

Η κατάσταση ομηρείας ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 τοπική ώρα σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν και συνέλαβαν τον δράστη λίγα λεπτά πριν από τις 20.00.

parisi-lixi-stin-katastasi-omireias-amp-8211-synelifthi-o-drastis2

«Το πρόσωπο αυτό συνελήφθη και οι όμηροι δεν κινδυνεύουν», ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλικία ή την εθνικότητα του απαγωγέα. «Τα αιτήματά του ήταν πραγματικά αόριστα και ακατανόητα. Ο διαπραγματευτής δυσκολευόταν να τον καταλάβει», σχολίασε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

parisi-lixi-stin-katastasi-omireias-amp-8211-synelifthi-o-drastis4

Σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε ότι ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με την πρεσβεία του Ιράν.