Τραμπ-Κιμ: Τα δάκρυα του Ντένις, το στιλό, το «τέρας»

Τραμπ-Κιμ: Τα δάκρυα του Ντένις, το στιλό, το «τέρας»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι στιγμιότυπα κέντρισαν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης στο περιθώριο της χθεσινής συνόδου.

1. Οι παραλίες. Η αναφορά του προέδρου Τραμπ στη βορειοκορεατική ακτογραμμή. «Εχουν υπέροχες παραλίες. Το παρατηρώ κάθε φορά που στρέφουν τα κανόνια τους στον ωκεανό. Τότε λέω, “πω πω, κοίτα θέα. Δεν θα μπορούσε να γίνει ένα σπουδαίο παραθαλάσσιο συγκρότημα;”», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, γνωστός για τις κτηματομεσιτικές του επιχειρήσεις. Ακόμη πάντως κι αν θεωρεί ο Τραμπ ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παράδεισο για σερφ, η αμερικανική κυβέρνηση αποτρέπει τους Αμερικανούς υπηκόους να ταξιδεύουν στη χώρα και καλεί όσους το κάνουν να συντάσσουν τη διαθήκη τους πριν από την αναχώρηση.

2. Η πόζα. Προτού αρχίσουν το γεύμα τους οι δύο ηγέτες, ο Τραμπ ρώτησε τους φωτογράφους: «Βγάζετε ωραίες φωτογραφίες όλοι σας; Φαινόμαστε όμορφοι και λεπτοί;». Το χιούμορ του μάλλον χάθηκε στη μετάφραση, γιατί το πρόσωπο του Κιμ παρέμεινε ανέκφραστο.

3. «Το τέρας». Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε στον Κιμ την προεδρική του λιμουζίνα, γνωστή ως «Το τέρας» (The Beast). Οι κάμερες ακολούθησαν τους δύο άνδρες καθώς προχώρησαν προς το όχημα και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης κοίταξε μέσα.

4. Τα στιλό. Τα στιλό που είχαν τοποθετηθεί πάνω στο τραπέζι για την υπογραφή των εγγράφων ήταν μαύρα και έφεραν την υπογραφή του Τραμπ με χρυσό χρώμα. Ενας βοηθός του Κιμ το εξέτασε, αλλά στη συνέχεια η αδερφή του Κιμ, Κιμ Γιο Γιονγκ, το άλλαξε με ένα άλλο. Δεν κατέστη σαφές αν η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας ή ως επίδειξη πολιτικής ισχύος.

5. Το μενού. Παρά τις συζητήσεις περί χάμπουργκερ, τελικά επικράτησε η ασιατική πτυχή της συνόδου: κορεατικό γεμιστό αγγούρι, γλυκόξινο χοιρινό, μπακαλιάρος με σόδα και ασιατικά λαχανικά. Η μοναδική αμερικανική πινελιά ήταν το παγωτό Häagen-Dazs για επιδόρπιο.

6. Τα δάκρυα. Ενώ κορυφωνόταν το ενδιαφέρον για τη συνάντηση, ένας άνδρας αποδείχθηκε περισσότερο συναισθηματικός σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο πρώην μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα πέντε φορές και συμμετείχε δύο φορές στο ριάλιτι σόου του Τραμπ «Ο υποψήφιος», εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς άρχισε να μιλάει για τη χθεσινή συνάντηση. Είπε ότι έχει δεχθεί πάμπολλες απειλές κατά της ζωής του, εξαιτίας των επαφών του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, τονίζοντας: «Εχω δεχθεί όλες αυτές τις σφαίρες. Τα δέχθηκα όλα, άντεξα και στέκομαι ακόμη όρθιος… Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους. Είμαι τόσο χαρούμενος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή