Γιούνκερ: Ο Τραμπ με χαρακτήρισε στυγνό δολοφόνο

Γιούνκερ: Ο Τραμπ με χαρακτήρισε στυγνό δολοφόνο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ακούσει να αναφέρονται στο πρόσωπό του με ποικίλους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του τόσο στον πρωθυπουργικό θώκο του Λουξεμβούργου όσο και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οχι, όμως, κάτι παρόμοιο με τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο: «στυγνό δολοφόνο».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος παρέστη στη Σύνοδο των ηγετών της G7 στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα, μίλησε για τη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, στο Μόναχο.

«Ο Τραμπ μου είπε την περασμένη εβδομάδα: "Ζαν Κλοντ, είσαι ένας στυγνός δολοφόνος"» περιέγραψε ο Γιούνκερ.

«Είναι η πρώτη φορά που το Λουξεμβούργο αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι το εννοούσε ως κομπλιμέντο, αλλά δεν είμαι βέβαιος» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Σύνοδος της G7 απέτυχε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και των εταίρων τους με επίκεντρο τους αμερικανικούς δασμούς κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί πολλούς από τους συμμάχους του για εμπορικές πολιτικές που αδικούν τη χώρα του.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους δασμούς αναπάντητους. Δεν έχω καμία διάθεση για πόλεμο, αλλά δεν αποδέχομαι να μας υποδεικνύουν άλλοι τι θα πρέπει να κάνουμε στην Ευρώπη» σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Είναι μια ανεξάρτητη ήπειρος. Πολλοί πολέμησαν για αυτό» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή