Ρωσία: Ταξί έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μόσχα – Οκτώ τραυματίες

Ρωσία: Ταξί έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μόσχα – Οκτώ τραυματίες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι τον οδηγό ταξί που έπεσε με το όχημά του πάνω σε πλήθος πεζών σήμερα στη Μόσχα και κατά λάθος πάτησε γκάζι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό. Μεταξύ αυτών δύο γυναίκες από το Μεξικό που είχαν επισκεφθεί την πόλη για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, δύο Μεξικανές, δύο Ρώσοι και ένας Ουκρανός εκ των τραυματισμένων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία όπου παραμένουν υπό νοσηλεία. Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες από το Μεξικό βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, γνωστοποίησε με μήνυμα στο Twitter η μεξικανική πρεσβεία στη Μόσχα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο οδηγός του ταξί που φέρεται πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος, συνελήφθη από τις ρωσικές αρχές.

Την ίδια ώρα, η αρχή Διαχείρισης της κυκλοφορίας της Μόσχας έκανε γνωστό ότι ο οδηγός του ταξί δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι ρωσικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι ο οδηγός δεν φαίνεται να ενήργησε με σκοπιμότητα. 

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός – ο οποίος έχει άδεια οδήγησης από το Κιργιστάν –  προσπάθησε αρχικώς να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Αλλοι ισχυρίζονται ότι ορισμένοι από τους πεζούς πάνω στους οποίους έπεσε το όχημα φορούσαν μπλούζες της ομάδας του Μεξικό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλου που διεξάγεται στην Μόσχα.

Να σημειωθεί ότι χιλιάδες είναι οι Μεξικανοί φίλαθλοι που έχουν ταξιδέψει στη Ρωσία για το φετινό Μουντιάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή