Βέμπερ: Η μεταναστευτική πολιτική θα είναι το αποφασιστικό θέμα των Ευρωεκλογών

Βέμπερ: Η μεταναστευτική πολιτική θα είναι το αποφασιστικό θέμα των Ευρωεκλογών

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μεταναστευτικό ζήτημα ως «ανοικτή πληγή» της Ευρώπης έχει μία «πολιτική εκρηκτική δύναμη», η οποία είναι υψηλότερη από την κρίση του ευρώ, επειδή πρόκειται για την ταυτότητα, την εντιμότητα και την κατανομή βαρών, προειδοποίησε σε σημερινή συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πρόσθεσε επίσης, πως η μεταναστευτική πολιτική θα είναι το αποφασιστικό θέμα των επόμενων Ευρωεκλογών.

«Εάν δεν πετύχουμε να δώσουμε μέσα σε αυτή την χρονιά μία κοινή απάντηση στην πρόκληση της μετανάστευσης, τότε αυτό θα είναι μία πάσα στους αριστερούς και δεξιούς λαϊκιστές κατά τις Ευρωεκλογές», επισήμανε ο προερχόμενος από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας, πρόεδρος του ΕΛΚ.

Ενόψει των πολλών κρίσεων, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη αυτή την στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση και ενόψει της ανόδου των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ευρώπη, ο ίδιος αναμένει, όπως σημείωσε, μία «μάχη για τη συνοχή στην Ευρώπη» κατά τις Ευρωεκλογές του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή