Ο Ραχόι επέστρεψε στην παλιά του δουλειά: Σε υποθηκοφυλακείο, σε μια μικρή πόλη (βίντεο)

Ο Ραχόι επέστρεψε στην παλιά του δουλειά: Σε υποθηκοφυλακείο, σε μια μικρή πόλη (βίντεο)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από 28 χρόνια είχε πάρει άδεια αορίστου χρόνου, άνευ αποδοχών, προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια διετέλεσε πρωθυπουργός στη χώρα του: ο λόγος για τον Μαριάνο Ραχόι.

Σήμερα, είκοσι ημέρες αφότου εγκατέλειψε την πρωθυπουργία αλλά και τον πολιτικό στίβο, επέστρεψε στην δουλειά που είχε εγκαταλείψει τότε προκειμένου να αφιερωθεί στα κοινά. Ετσι, τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας περίμενε μία θέση στο Υποθηκοφυλακείο της Σάντα Πόλα, ενός πολύ μικρού, παραθαλάσσιου τουριστικού μέρους στην επαρχία Αλικάντε με μόλις 35.000 κατοίκους.

«Πάνε χρόνια που έχω να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά δεν έχω νευρικότητα», σημείωσε ο Μαριάνο Ραχό στους δημοσιογράφους που περίμεναν μια δήλωσή του. Δεν ήταν λίγοι και οι πολίτες-περαστικοί που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

Ωστόσο, ο Μαριάνο Ραχόι ήταν λακωνικός στις δηλώσεις του και όταν ρωτήθηκε για τον διάδοχό του Πέδρο Σάντσεθ αλλά και τι συμβουλή θα του έδινε, ο πρώην πρωθυπουργός αρκέστηκε: «Δεν έχω να του δώσω καμιά συμβουλή. Η ζωή συνεχίζεται και το PP είναι μεγάλο κόμμα».

Ας σημειωθεί, τέλος, πως το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Μαριάνο Ραχόι θα εκλέξει τον νέο επικεφαλής του σε έκτακτο συνέδριο στις 20 και 21 Ιουλίου στη Μαδρίτη ενώ φαβορί προκειμένου να τον διαδεχθούν είναι δύο γυναίκες: η πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του και η πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας.

Πηγή: El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή