Πλήρης νομιμοποίηση κάνναβης στον Καναδά

Πλήρης νομιμοποίηση κάνναβης στον Καναδά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΤΤΑΒΑ. Τη νομιμοποίηση της χρήσης ινδικής κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ενέκρινε χθες η Γερουσία του Καναδά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νομιμοποίηση του ελαφρού παραισθησιογόνου. Ο Καναδάς θα γίνει έτσι η πρώτη χώρα της ομάδας του G7 που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα. Η Γερουσία της χώρας ψήφισε την Τρίτη με ψήφους 52 υπέρ και 29 κατά, εγκρίνοντας το αναθεωρημένο από την εκλεγμένη Βουλή των Κοινοτήτων νομοσχέδιο, που ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης, καλλιέργειας και πώλησης κάνναβης σε διάστημα οκτώ έως δώδεκα εβδομάδων.

Οι Φιλελεύθεροι του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό είχαν θέσει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους στο επίκεντρο της επιτυχημένης τους προεκλογικής εκστρατείας το 2015, υποστηρίζοντας ότι ο νέος νόμος θα εξασφάλιζε ότι η μαριχουάνα θα παρέμενε μη προσβάσιμη σε ανήλικους χρήστες και ότι η νομιμοποίησή της θα οδηγούσε σε δραστικό περιορισμό της μικροεγκληματικότητας. «Είναι υπερβολικά εύκολο για τους ανήλικους συμπατριώτες μας να βρουν και να αγοράσουν μαριχουάνα, ενώ εξίσου εύκολη είναι η αποκομιδή κερδών από το εμπόριο, για τα εγκληματικά στοιχεία. Σήμερα, όλα αυτά αλλάζουν. Το σχέδιό μας για νομιμοποίηση και ρύθμιση της αγοράς μαριχουάνας μόλις ψηφίσθηκε από τη Γερουσία», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζάστιν Τριντό.

Ενδιαφέρον κρατών Δύσης

Η πολιτική ρύθμισης της αγοράς κάνναβης από τον Καναδά έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών δυτικών κρατών, με πολλούς Καναδούς και ξένους επενδυτές να έχουν ήδη διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες καλλιέργειας και τυποποίησης κάνναβης στον Καναδά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή