ΗΠΑ: Χρηματοδότηση Μπλούμπεργκ στους Δημοκρατικούς

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση Μπλούμπεργκ στους Δημοκρατικούς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, αποφάσισε να δωρίσει 80 εκατ. δολ. από την προσωπική του περιουσία σε υποψηφίους των Δημοκρατικών για το Κογκρέσο. Η κίνηση αυτή μπορεί να αναιρέσει το οικονομικό προβάδισμα το οποίο διαθέτουν μέχρι στιγμής οι Ρεπουμπλικανοί προεκλογικά. Αντιμέτωποι με τη δριμεία κριτική κατά του προέδρου Τραμπ, οι Ρεπουμπλικανοί βασίζονται στην ισχυρή οικονομία και σε χρηματοδοτούμενες εξωτερικές οργανώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολιτικό πλεονέκτημα στις επερχόμενες εκλογές.

Η οικονομική υποστήριξη του κ. Μπλούμπεργκ ενδέχεται να εκμηδενίσει το προβάδισμα αυτό, καθώς πέραν της χρηματοδότησης πολιτικών, στοχεύει να υποστηρίξει διαφημίσεις σε όλα τα μέσα υποψηφίων σε μετριοπαθείς, πολιτικά, περιοχές, όπου ο Τραμπ δεν είναι αρεστός. Επειτα από χρόνια ουδετερότητας κατά τα οποία μετακινούνταν ελεύθερα ανάμεσα στα δύο κόμματα, ο Μπλούμπεργκ πρόκειται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Δημοκρατικών. Στόχος του, να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς ώστε να ανακτήσουν τις 23 επιπλέον θέσεις που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο. Καθώς όπως ανέφερε «ιστορικά ο λαός δεν ωφελείται όταν ένα κόμμα είναι πλήρως αποκλεισμένο από τη λήψη αποφάσεων», συμπληρώνοντας ότι «οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αποτύχει πλήρως να ελέγξουν την εξουσία του κ. Τραμπ και να λάβουν διακομματικές αποφάσεις. Οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο είχαν στη διάθεσή τους σχεδόν δύο χρόνια ώστε να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να κυβερνήσουν σωστά και απέτυχαν παταγωδώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή