Τουρκικές εκλογές: Η διαδικασία ήταν «υγιής» σύμφωνα με την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή

Τουρκικές εκλογές: Η διαδικασία ήταν «υγιής» σύμφωνα με την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκλογική διαδικασία χθες στην Τουρκία ήταν «υγιής», όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) καθώς τα ανεπίσημα αποτελέσματα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών έδειξαν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η συμμαχία του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚ κέρδισαν και τις δύο διαδικασίες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Σαντί Γκιουβέν, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, δήλωσε ότι η YSK έχει καταμετρήσει το 99,91% των ψήφων και ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε 10 με 11 ημέρες.

Ο Ερντογάν φέρεται να συγκεντρώνει το 53,6% των ψήφων και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την προεδρία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, το 30,8%, ενώ η συμμετοχή έφθασε το 88,1%.

Η λεγόμενη Λαϊκή Συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες στην τουρκική Βουλή, συγκεντρώνοντας το 53,6% των ψήφων.

Το CHP συγκέντρωσε το 22,7% των ψήφων, το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) το 11,5% και το Καλό Κόμμα 10,1%. Κανένα από τα άλλα κόμματα δεν υπερέβη το όριο του 10% για να αναδείξει βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή