Βρετανία: 6,6 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επίσκεψη Τραμπ

Βρετανία: 6,6 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επίσκεψη Τραμπ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παροχή αστυνομικής προστασίας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια καθώς η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις εναντίον του αμερικανού προέδρου, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η επίσκεψή του πρόκειται να συγκεντρώσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος που θα εργαστούν υπερωριακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή