Σαλβίνι: Με εκπλήσσει η γαλλική κακία – Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας

Σαλβίνι: Με εκπλήσσει η γαλλική κακία – Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μεταναστευτικό και στη σημερινή του επίσκεψη στη Λιβύη αναφέρθηκε και πάλι σε συνέντευξη Τύπου του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι.

«Η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία -η οποία δεν είναι χώρα μέλος- για την προστασία των ανατολικών συνόρων. Οι φίλοι Λίβυοι ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση», τόνισε ο Σαλβίνι.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα έπρεπε να γίνουν πάνω από 30.000 επανεγκαταστάσεις από την Ιταλία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι «πιστεύει ότι με το αυστριακό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τα λόγια θα μπορέσουμε να περάσουμε στις πράξεις».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα δήλωσε ότι «ο κύριος κορμός της πρότασης της χώρας για το μεταναστευτικό είναι εκείνη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε» και ότι «επιτέλους, η Ιταλία είναι και πάλι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Ο Ιταλός υπουργός ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να είναι συνεπείς και να μην αφήσουν την Ιταλία μόνη της και φέτος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε να αποδείξουν, με τον τρόπο αυτό, ότι η Ευρώπη έχει νόημα».

Σε ότι αφορά το πλοίο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας, ο Ματτέο Σαλβίνι υπογράμμισε: «Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι το σκάφος πρέπει να εισέλθει σε ιταλικό λιμάνι διότι αγνοεί την κατάσταση. Το πλοίο φέρει αμφισβητούμενη σημαία και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις της ιταλικής και λιβυκής ακτοφυλακής. Με εκπλήσσει η γαλλική κακία και νομίζω ότι θα είναι μια καλή κίνηση να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας».

Σαλβίνι: Με εκπλήσσει η γαλλική κακία – Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας-1

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ Lifeline, το σκάφος της οποίας βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας, έκανε γνωστό ότι «αφού το αίτημά για ελλιμενισμό απορρίφθηκε από Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία, σήμερα θα ζητήσει από την Γαλλία να μπορέσει να εισέλθει, το πλοίο, σε δικό της λιμάνι».

Υπενθυμίζεται ότι επιβαίνουν σε αυτό, εδώ και πέντε ημέρες, 230 μετανάστες και πρόσφυγες, και ότι έχουν αρνηθεί την άδεια εισόδου σε λιμάνι τους και οι αρχές της Μάλτας.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης πρόσθεσε ότι αν δεν δοθεί άδεια ούτε από τις γαλλικές αρχές, το σκάφος θα κατευθυνθεί ούτως ή άλλως προς Βορρά, δηλαδή προς την Ισπανία ή τη Γαλλία.

Σαλβίνι: Με εκπλήσσει η γαλλική κακία – Να ανοίξει το λιμάνι της Μασσαλίας-2

Το πλοίο, πάντως, δεν φέρεται σε θέση να μπορέσει να φτάσει μέχρι τις ακτές της Ισπανίας, διότι είναι πολύ πιο μικρό από το Aquarius, το οποίο και μπόρεσε, τελικά, να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Βαλένθια, πριν από οκτώ ημέρες.

Παράλληλα, το πλοίο της Lifeline, στην φάση μεταφέρει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό επιβατών από εκείνους που θα επέτρεπε η χωρητικότητά του και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή