«Εισβολείς» οι μετανάστες σύμφωνα με τον Τραμπ

«Εισβολείς» οι μετανάστες σύμφωνα με τον Τραμπ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Προσωρινά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ σε στρατιωτικές βάσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Τζιμ Μάτις.

Αν και ο Αμερικανός υπουργός δεν ξεκαθάρισε πόσους μετανάστες θα στεγάσουν οι δύο βάσεις, πηγές του Πενταγώνου ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ζήτησε τη δημιουργία υποδομών με στόχο τη στέγαση 20.000 μεταναστών και ασυνόδευτων ανηλίκων. Τρεις στρατιωτικές βάσεις στο Τέξας και μία στην πολιτεία του Αρκάνσας εξετάζονται από τον στρατό. Στο μεταξύ, τους παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ συνέκρινε με «εισβολείς» την Κυριακή ο πρόεδρος Τραμπ, λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απελαύνονται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς να παραπέμπονται ενώπιον δικαστηρίων. «Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να εισβάλλουν στη χώρα μας. Οταν κάποιος εισέρχεται παράνομα, πρέπει να τον απελαύνουμε αμέσως, χωρίς δικαστήρια και δικαστές, από εκεί όπου ήλθε. Το σύστημά μας αποτελεί παρωδία μιας ορθής μεταναστευτικής πολιτικής. Τα περισσότερα παιδιά μπαίνουν ασυνόδευτα στις ΗΠΑ. Ολος ο κόσμος γελάει με τη μεταναστευτική μας πολιτική, η οποία είναι πολύ άδικη σε όλους όσοι εισήλθαν στη χώρα νόμιμα και περίμεναν για χρόνια στην ουρά γι’ αυτό. Η μετανάστευση πρέπει να βασίζεται στην αξία. Χρειαζόμαστε μετανάστες, οι οποίοι θα κάνουν την Αμερική μεγάλη ξανά!» έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

Αντιδράσεις

Στις δηλώσεις αυτές του προέδρου Τραμπ απάντησε ο Ομάρ Τζαντουάτ, πρόεδρος της μεταναστευτικής διεύθυνσης της αμερικανικής οργάνωσης ανθρώπινων δικαιωμάτων ACLU. «Αυτό που προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Κάθε κρατικός λειτουργός, ο οποίος έχει δώσει όρκο να τηρεί το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, οφείλει να εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του», είπε ο κ. Τζαντουάτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή