Τροχαίο στην Κύπρο με θύμα ένα 5χρονο κορίτσι

Τροχαίο στην Κύπρο με θύμα ένα 5χρονο κορίτσι

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης οδηγείται σήμερα ο 34χρονος οδηγός του σαλούν οχήματος που συγκρούστηκε με το διπλοκάμπινο όχημα στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας – Ριζοελιάς και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5χρονης.

Ο 34χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία συνελήφθη ως ύποπτος για το αδίκημα της οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς τη δέουσα προσοχή και φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τροχαίας του Αρχηγείου, σε προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε στον 34χρονο, εντοπίστηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σε εξετάσεις που έγιναν με σκοπό να διερευνηθούν τα αίτια του νέου θανατηφόρου ατυχήματος, διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους επιβάτες του διπλοκάμπινου όχηματος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας.

Τροχαίο στην Κύπρο με θύμα ένα 5χρονο κορίτσι-1

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε ζώνη

Το χρονικό 

Το όχημα που οδηγούσε ο 34χρονος από τη Βουλγαρία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ακολουθούσε το όχημα της πενταμελούς οικογένειας, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του διπλοκάμπινου με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί. Στη συνέχεια το σαλούν όχημα σύρθηκε στο οδόστρωμα για 300 περίπου μέτρα και ακινητοποιήθηκε στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και τα έξι άτομα που επέβαιναν στα δύο οχήματα και με ασθενοφόρα και με ιδιωτικά οχήματα διακομίσθηκαν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο, ωστόσο, έχασε τη ζωή του με την άφιξη του στο στο νοσοκομείο. Η 35χρονη μητέρα φέρει κατάγματα σε όλο της το σώμα και εκδορές από το θρυμμάτισμα των γυαλιών του αυτοκινήτου. Η κατάσταση της υγείας της θεωρείται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Τα άλλα δυο παιδιά που ήταν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν. Το 3χρονο παιδί, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται. Το παιδί ηλικίας 9 χρόνων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, στην Λευκωσία, όπου νοσηλεύεται προληπτικά.

Ο πατέρας 35 χρόνων έχει τραυματιστεί επίσης ελαφρά από το δυστύχημα, όπως ελαφρά τραυματίστηκε και ο αλλοδαπός οδηγός του σαλούν αυτοκινήτου.

Ο αλλοδαπός οδηγός, αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε από το Νοσοκομείο. Συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για το αδίκημα της οδήγησης μηχανοκινήτου οχήματος χωρίς τη δέουσα προσοχή και φροντίδα, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος και το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Την υπόθεση διερευνά η Τροχαία  Λάρνακας.

Μακρύς ο κατάλογος των θανατηφόρων δυστυχημάτων 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής Κύπρου», τραγικός είναι ο απολογισμός των θανατηφόρων τροχαίων για το 2018. Ενδεικτικά, η Κύπρος μετρά 24 νεκρούς στην άσφαλτο, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν νέοι. 

Τα σημάδια των όσων σήμερα λαμβάνουν χώρα, φάνηκαν από το 2017 όπου η Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στους οδικούς θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ποσοστό που άγγιξε το 15%, σύμφωνα με την 12η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report.

Μάλιστα με βάση την εν λόγω έκθεση το 2017 καταγράφηκαν στην Κύπρο 53 οδικοί θάνατοι, που ήταν 7 περισσότεροι από το 2016. Σημειώνεται πως η αύξηση αυτή ακολούθησε μετά την μεγάλη μείωση του 19,3% που σημειώθηκε το 2016, αλλά και μια πολύ μεγάλη αύξηση της τάξης του 26,7% το 2015. Με την περσινή αύξηση, η Κύπρος βρέθηκε στη 19η θέση στην ΕΕ στους θανάτους κατ’ αναλογία πληθυσμού από τη 13η που ήταν το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή