Κυβέρνηση πιστών και μάνατζερ θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν

Κυβέρνηση πιστών και μάνατζερ θέλει ο Ταγίπ Ερντογάν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κοινή τους πρόθεση να βελτιώσουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα στο στρατιωτικό πεδίο, τόνισαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους. Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Oι δύο ηγέτες συνέπεσαν στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο οδικός χάρτης για το Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας και συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, όμως, ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, καταθέτοντας σε επιτροπή του Κογκρέσου, απειλούσε την Τουρκία με κυρώσεις εάν προχωρήσει τελικά στην προμήθεια των ρωσικών πυραύλων S-400.

Στο μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες σύσκεψη με επιτελείς του στο προεδρικό γραφείο της Κωνσταντινούπολης για τον σχηματισμό της κυβέρνησης που θα τον πλαισιώσει μετά την ορκωμοσία του, στις 8 Ιουλίου. Οπως έγινε γνωστό, το νέο, ολιγάριθμο υπουργικό συμβούλιο θα αποτελείται από 18 μέλη, ενώ δεν θα έχει πρωθυπουργό, αφού με το νέο συνταγματικό καθεστώς ο Ερντογάν θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ προανήγγειλε, χθες, ότι στην κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο, προσθέτοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει η νέα κυβέρνηση «να λειτουργεί με τη λογική του μάνατζμεντ, ελεύθερη από πολιτικές ισορροπίες».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ, συμμάχου του ΑΚΡ και απαραίτητου για την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, απέρριψε την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης το αμέσως επόμενο διάστημα – κάτι που είχε υπονοήσει προεκλογικά ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή