Διπλή βομβιστική επίθεση στο Αφρίν -Εννέα νεκροί

Διπλή βομβιστική επίθεση στο Αφρίν -Εννέα νεκροί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, μια περιοχή που ελέγχεται από υποστηριζόμενες από την Τουρκία ανταρτικές οργανώσεις που την κατέλαβαν με επίθεση νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Διακιωμάτων.

Μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Ντοουάρ Κάουα αλ-Χαντάντ στο κέντρο της πόλης Αφρίν, και μία άλλη κοντά σ' ένα αρχηγείο των τουρκικών δυνάμεων σε οδό που οδηγεί σ' ένα νοσοκομείο, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες πήραν τον έλεγχο του Αφρίν τον Μάρτιο, αφού εκδίωξαν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Οι αντάρτες που έχουν τη βάση τους στο Αφρίν είχαν εμπλακεί νωρίτερα σε συγκρούσεις έπειτα από μια διένεξη σε σημείο ελέγχου, σύμφωνα με το Παρατηρητίριο.

Μεταξύ των νεκρών από τις σημερινές εκρήξεις περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερις μαχητές ενώ μερικοί απο τους τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή