Σολτς: Υπάρχει πιθανότητα επίλυσης της ενδοκυβερνητικής κόντρας

Σολτς: Υπάρχει πιθανότητα επίλυσης της ενδοκυβερνητικής κόντρας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε πως θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» να επιλύσει την κρίση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της εξαιτίας του ζητήματος των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τη σκλήρυνση της στάσης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας.

Ο Σολτς, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, αναγνώρισε σε δηλώσεις του στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, ότι τα κόμματα της συμπολίτευσης δυσκολεύονται να συμφωνήσουν. Αλλά, πρόσθεσε, «νομίζω πως δεν αποκλείεται να βρεθεί μια λύση».

Οι Χριστιανοκοινωνιστές, αντιμέτωποι με μια κρίσιμη τοπική εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο, μεταξύ άλλων απειλούν διά χειλέων του ηγέτη τους και υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να αρχίσουν μονομερώς να εμποδίζουν την είσοδο στους αιτούντες άσυλο που έχουν καταγραφεί ήδη σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν επιτύχει μια ευρύτερη συμφωνία με τις άλλες χώρες μέλη για να μειωθούν οι ροές προσφύγων και μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή