Στη Νέα Υόρκη εξελέγη 28χρονη ακτιβίστρια

Στη Νέα Υόρκη εξελέγη 28χρονη ακτιβίστρια

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το κατεστημένο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη συγκλόνισε η νίκη της 28χρονης αριστερής ακτιβίστριας και υποστηρίκτριας του Μπέρνι Σάντερς, Αλεχάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, στις προκριματικές εκλογές του κόμματος, επί του προβεβλημένου μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζο Κράουλι, που προοριζόταν για διάδοχος της Νάνσι Πελόζι ως επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή. «Η πόλη μας είναι έτοιμη για ένα κίνημα οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Ζω στην κοινότητα αυτή, που περιλαμβάνει το Κουίνς και τμήματα του Μπρονξ. Εργάστηκα σκληρά για να οργανώσω το κόμμα, ενώ διαπίστωσα την απουσία του Κράουλι από την περιοχή μας», είπε η Οκάζιο-Κορτέζ μετά τη νίκη της.

Την ικανοποίησή του για τη νίκη της 28χρονης σοσιαλίστριας εξέφρασε μέσω Twitter και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Ισως ο Κράουλι να όφειλε να είναι πιο συμπαθής και να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό στον πρόεδρό του! Οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αναταραχή!» έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ σε μήνυμά του.

Η Οκάζιο-Κορτέζ εμφάνισε στην προεκλογική περίοδο τον Κράουλι ως ελιτιστή, αποκομμένο από την καθημερινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης. Την ικανοποίησή τους για την εκλογή της 28χρονης ακτιβίστριας εξέφρασαν στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο Ματ Μπλίτσεκ της οργάνωσης MoveOn: «Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Νέα Υόρκη αποτελούν προειδοποίηση για την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος και το κατεστημένο της Ουάσιγκτον. Ενα κίνημα νέων, τολμηρά προοδευτικών ανθρώπων δεν χρειάζεται την έγκριση κομματικών βαρώνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή