Ο Σαλβίνι θέλει «χειροπιαστές δεσμεύσεις» από την ΕΕ μετά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Ο Σαλβίνι θέλει «χειροπιαστές δεσμεύσεις» από την ΕΕ μετά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να δει χειροπιαστές δεσμεύσεις από την πλευρά της ΕΕ για το μεταναστευτικό, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση των εξωτερικών της συνόρων και την αναζήτηση νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

«Ας δούμε τις χειροπιαστές δεσμεύσεις», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται της αντιμεταναστευτικής Λέγκας που μετέχει στην κυβέρνηση συμμαχίας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κληθείς να σχολιάσει για τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Επειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και η Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή