Τσέχος πρωθυπουργός: «Να σταματήσουμε να μιλάμε για ποσοστώσεις μεταναστών»

Τσέχος πρωθυπουργός: «Να σταματήσουμε να μιλάμε για ποσοστώσεις μεταναστών»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μάχη ενάντια στη μετανάστευση στην Ευρώπη είναι η προτεραιτότητα του πρωθυπουργού της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά να σταματήσει η συζήτηση για τις αναγκαστικές ποσοστώσεις, ενώ απορρίπτει την ιδέα οι πόροι που προορίζονται για τη χώρα του από τα ταμεία της Ε.Ε. να εξαρτηθούν από την προθυμία της Τσεχίας να δέχεται μετανάστες.

«Να σταματήσουμε να μιλάμε για τις ποσοστώσεις μεταναστών. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα προστατεύονται από τις χώρες πρώτης γραμμής, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και να τις βοηθήσουμε οικονομικά ή με την αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων, όπως ήδη κάνουμε», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπις.

Συμπλώσε δε, ότι «πρέπει επίσης να αλλάξει η δικαιοδοσία της Frontex, η οποία λαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο για την επιτήρηση των προσφύγων. Η Frontex πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στους λαθρέμπορους, οι οποίοι, σύμφωνα με την Europol, κέρδισαν φέτος 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διακίνηση μεταναστών».

Τέλος, ο Τσέχος πρωθυπουργός προτείνει να εμπνευστεί η Ε.Ε. από το τακτική που έχει υιοθετήσει η Αυστραλία, η οποία δεν επιτρέπει στα πλοία να φτάσουν στις ακτές της, ή από το αμερικανικό Ellis Island.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή