Τραμπ: Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου

Τραμπ: Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησε στην αύξηση παραγωγής πετρελαίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αίτημά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου ανταποκρίθηκε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, όπως ανακοίνσε ο πρώτος μέσω ανάρτησής του στο Twitter ως είθισται. 

«Μόλις μίλησα με τον βασιλιά Σαλμαν της Σ. Αραβίας και του εξήγησα ότι εξαιτίας της αναταραχής και δυσλειτουργίας στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, ζητώ από τη Σαουδιή Αραβία την αύξηση της παραγωγής πετρελαίυ, "πιθανόν μέχρι 2 εκατ. βαρέλια" ώστε να καλυφθεί η διαφορά…Οι τιμές είναι πολύ υψηλές! Συμφώνησε», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του. 

Την είδηση δεν έχουν σχολιάσει ακόμη οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως σχεδιάζει να αντλήσει μέχρι και 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα τον Ιούλιο, σύμφωνα όσα ανέφερε πηγή από τον χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Reuters αυτή την εβδομάδα, αφού ο ΟΠΕΚ συμφώνησε με τη Ρωσία και άλλους συμμάχους να αυξήσουν την παραγωγή κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή