Νέα έκθεση για τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ

Νέα έκθεση για τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα έκθεση για τον Ερνεστ Χέμινγουεϊ βάζει μια φρέσκια πινελιά στην πολύχρωμη ζωή και κληρονομιά του συγγραφέα εκθέτοντας τα βιβλία του και τα υπάρχοντά του δίπλα σε άλλα αντικείμενα της ποπ κουλτούρας από την εποχή του.

Η έκθεση «Ερνεστ Χέμινγουεϊ. Μια εμπνευσμένη ζωή» άνοιξε τις θύρες της την Πέμπτη στην προεδρική βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φ. Κένεντι, που αποτελεί και το βασικό κέντρο για τις σπουδές στον Χέμινγουεϊ. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν τα χειρόγραφα του «Αποχαιρετισμός στα όπλα» και του «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα», όπως εξάλλου και για άλλα έργα του Χέμινγουεϊ. Επίσης θα μπορέσουν να ρίξουν μια ματιά σε διάσημα χαρτόδετα βιβλία από το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα όπως εξάλλου και περιοδικά, φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά, τα οποία έχουν έρθει απευθείας από τον κόσμο του μεγάλου συγγραφέα. «Είναι χαρά μας να παρουσιάζουμε μια μόνιμη έκθεση Χέμινγουεϊ, που λέει την ιστορία του συγγραφέα δημιουργώντας από κοινού μια εικόνα των λογοτεχνικών του αριστουργημάτων και των εμπνεύσεών του από τον κόσμο», τόνισε ο Τζέιμς Ροθ, αναπληρωτής διευθυντής της βιβλιοθήκης JFK. «Η έκθεση τοποθετεί τον επισκέπτη στη θέση του Χέμινγουεϊ βλέποντας τον κόσμο και τα μέρη που αποτέλεσαν έμπνευση για τα σπουδαιότερα από τα έργα του».

Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται έγγραφα, φωτογραφίες, καλάμια του ψαρέματος, τρόπαια και άλλα προσωπικά αντικείμενα που η σύζυγός του Μαίρη κατάφερε να συγκεντρώσει από το σπίτι του μεγάλου συγγραφέα στην Κούβα με τη βοήθεια του Τζον Φ. Κένεντι, αφού ο σύζυγός της πέθανε το 1961. Στη συνέχεια προσέφερε έναν πραγματικό θησαυρό αντικειμένων προς φύλαξη στη Ζακλίν Κένεντι, που εκείνη προσέφερε για την πραγματοποίηση έκθεσης στη Βιβλιοθήκη της Βοστώνης που άνοιξε τις θύρες της το 1979.

Ο Χέμινγουεϊ και ο Κένεντι δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά ο πρόεδρος ήταν μεγάλος θαυμαστής του συγγραφέα. Στην τελευταία έκθεση μπορεί κάποιος να δει τις πρώτες εκδόσεις των σπουδαίων έργων του συγγραφέα, αλλά και προσωπικές φωτογραφίες όπως και φωτογραφίες των γυναικών που τον ενέπνευσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή