ΟΗΕ: Ο αριθμός των εκτοπισμένων στη νότια Συρία έφθασε τις 270.000

ΟΗΕ: Ο αριθμός των εκτοπισμένων στη νότια Συρία έφθασε τις 270.000

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νοτιοδυτική Συρία ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των μαχών που σημειώνεται εδώ και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη μιας επίθεσης του καθεστώτος στους τομείς που ελέγχονται από τους ανάρτες στη νότια Συρία, έχει ήδη φθάσει τους 270.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ιορδανία.

Ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως 160.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να αποφύγουν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και κατέφυγαν σε χωριά και περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία.

«Περιμέναμε ότι θα έφθαναν τους 200.000 εκτοπισμένους, όμως έχουν ήδη ξεπεράσει τις 270.000 σε χρόνο ρεκόρ», δήλωσε στο Αμάν ο Μοχάμεντ Χαουάρι, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για μια ανθρωπιστική καταστροφή στη νοτιοδυτική Συρία εξαιτίας των μαχών που ξέσπασαν μετά την έναρξη μιας υποστηριζόμενης από τους Ρώσους επίθεση του στρατού για την ανακατάληψη ανταρτοκρατούμενων περιοχών στη νότια Συρία.

Η Ιορδανία, η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους Σύρους αφότου άρχισε ο πόλεμος, και το Ισράηλ έχουν δηλώσει ότι δεν θα ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους, αφού συναντήθηκε με αξιωματούχους του ΟΗΕ, πως φορτία με βοήθεια περιμένουν την άδεια για να περάσουν στη Συρία απο τα σύνορα με την Ιορδανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή