Η ΕΕ παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η ΕΕ παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 31 Ιανουαρίου 2019 παρέτεινε τις οικονομικές κυρώσεις κατά συγκεκριμένων τομέων της ρωσικής οικονομίας το Συμβούλιο της ΕΕ.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, η παρούσα απόφαση αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 28ης και 29ης Ιουνίου 2018 σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ, με τις οποίες συνδέονται οι κυρώσεις.

Το Συμβούλιο εξέδωσε σήμερα την απόφαση αυτή με γραπτή διαδικασία και, σύμφωνα με τα ισχύοντα για τις σχετικές αποφάσεις, με ομοφωνία.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν τον χρηματοπιστωτικό, τον ενεργειακό και τον αμυντικό κλάδο καθώς και τον τομέα των ειδών διπλής χρήσης. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά θεσπίστηκαν στις 31 Ιουλίου 2014 για ένα έτος, ως αντίδραση στις ρωσικές ενέργειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ουκρανία, και ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή