Στην «κακοήθη δραστηριότητα» της Ρωσίας θα επικεντρωθεί ο Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Στην «κακοήθη δραστηριότητα» της Ρωσίας θα επικεντρωθεί ο Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα θέσει το ζήτημα της «κακοήθους δραστηριότητας» της Ρωσίας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν, με σκοπό να καταστεί ξεκάθαρο το αν η Μόσχα θέλει να μετριάσει την ένταση, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Τζον Χάντσμαν.

«Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μία καλύτερη σχέση με τη Μόσχα θα είναι καλή και για την Αμερική και για τη Ρωσία, όμως η μπάλα στην πραγματικότητα είναι στο γήπεδο της Ρωσίας και ο πρόεδρος θα συνεχίσει να τη θεωρεί υπεύθυνη για τις κακοήθεις δραστηριότητες της», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

«Μπαίνουμε με τα μάτια μας ορθάνοιχτα, όμως η ειρήνη αξίζει την προσπάθεια», προσέθεσε ο Αμερικανός πρεσβευτής.

O Αμερικανός πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο στις 16 Ιουλίου, στο Ελσίνκι, αφού πρώτα παρευρεθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 11-12 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή