«Kαμπανάκι» Βρυξελλών για Brexit: Λίγος χρόνος, πολλά αναπάντητα ερωτήματα

«Kαμπανάκι» Βρυξελλών για Brexit: Λίγος χρόνος, πολλά αναπάντητα ερωτήματα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τις συνομιλίες για το Brexit, προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Βρετανία, εντείνοντας τις πιέσεις στη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι καθώς προσπαθεί να συσπειρώσει την κυβέρνησή της αναφορικά με τα σχέδια για την αποχώρηση της χώρας από της ΕΕ.

Την ώρα που η Μέι συναντά τους υπουργούς της στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς, για μια μαραθώνια, όπως αναμένεται, συνεδρίαση προκειμένου να συμφωνήσουν για τα σχέδια που αφορούν το μέλλον της Βρετανίας έξω από την ΕΕ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε ότι ο χρόνος εξαντλείται.

Μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ο Μπαρνιέ απαρίθμησε τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, όπως η προστασία των δεδομένων και η συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών. «Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα και πολύ λίγες απαντήσεις», δήλωσε ο Μπαρνιέ. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Το Συμβούλιο του Οκτωβρίου πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Η Μέι ελπίζει ότι στη συνεδρίαση με τους υπουργούς της, στην έπαυλη του 16ου αιώνα που βρίσκεται 60 χλμ βορειοδυτικά του Λονδίνου, θα υπάρξει συμφωνία. Δεν πρόκειται όμως για κάτι εύκολο.

Αφού είδε το έγγραφο των 100 και πλέον σελίδων που περιγράφει το όραμα της Μέι, ο υπουργός Εξωτερικών της, ο Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπουργούς υπέρ του Brexit προκειμένου να οργανώσουν μια αντεπίθεση.

Την παραμονή των συνομιλιών στο Τσέκερς, για τις οποίες οι υπουργοί αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα κινητά τους τηλέφωνα, η Μέι τους απηύθυνε έκκληση να πράξουν το καθήκον τους, αφήνοντας πίσω τις διαμάχες για το Brexit και να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός.

«Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Τσέκερς… για να συμφωνήσει τη μορφή της μελλοντικής μας σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράττοντας αυτό, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία – και ένα καθήκον», δήλωσε η Μέι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή