Συνταγματική αναθεώρηση διά χειρός Εμανουέλ Μακρόν

Συνταγματική αναθεώρηση διά χειρός Εμανουέλ Μακρόν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Η γαλλική κυβέρνηση πρόκειται να υποβάλει πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να επιτρέπεται στον αρχηγό του κράτους να απαντά στις ερωτήσεις που του θέτουν στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την ομιλία του στις Βερσαλλίες, στην οποία κάνει τον απολογισμό της προεδρίας του και παρουσιάζει το πολιτικό πρόγραμμα για το επόμενο έτος. «Ζήτησα από την κυβέρνηση να υποβάλει αυτήν την εβδομάδα μια πρόταση αναθεώρησης που θα επιτρέπει, στο επόμενο Κογκρέσο, να παραμείνω όχι μόνο για να σας ακούσω, αλλά επίσης και να σας απαντήσω», είπε ο Μακρόν. Η αναθεώρηση αυτή θα εξεταστεί σε πρώτη ανάγνωση σήμερα από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Η συνταγματική αναθεώρηση του 2008 προσέφερε στον πρόεδρο τη δυνατότητα να λαμβάνει τον λόγο ενώπιον του Κογκρέσου. Ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι μέσω της πολιτικής του θέλει να υπερασπιστεί «τις επιχειρήσεις» και «όχι τους πλούσιους», τονίζοντας ότι δεν του αρέσουν «ούτε οι κάστες ούτε τα προνόμια». «Μια πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων δεν είναι μια πολιτική υπέρ των πλουσίων. Είναι μια πολιτική για όλο το έθνος, για τις θέσεις εργασίας, για τις δημόσιες υπηρεσίες», τόνισε. Εντός του Ιουλίου ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των 100 μεγαλύτερων γαλλικών επιχειρήσεων. Για τη συνάντηση που θα έχουν τα συνδικάτα με τους εργοδότες στις 17 του μηνός, είπε ότι θέλει «να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή