Νίκαια: 27 τραυματίες στους εορτασμούς για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ (βίντεο)

Νίκαια: 27 τραυματίες στους εορτασμούς για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ (βίντεο)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Νίκαια, όταν ερρίφθησαν πυροτεχνήματα λίγο πριν από τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την πρόκρισή της στον τελικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν.

Το πλήθος πανικοβλήθηκε εξαιτίας «των εκρήξεων των πυροτεχνημάτων», εξήγησε ο Ζαν-Γκαμπριέλ Ντελακρουά, στέλεχος των δημοτικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και κανείς σοβαρά.

Οι μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στην πόλη όπου, πριν από δύο χρόνια, ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό του στο πλήθος που γιόρτασε την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι, δεν έχουν ακόμα «σβήσει».

«Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι εκδορές από γυαλιά και μώλωπες που υπέστησαν άνθρωποι που έπεσαν», συμπλήρωσε ο Ντελακρουά.

Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, στο περιθώριο των ξέφρενων πανηγυρισμών των Γάλλων για την πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό, νεαροί συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Νίκαια: 27 τραυματίες στους εορτασμούς για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ (βίντεο)-1
Νίκαια: 27 τραυματίες στους εορτασμούς για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ (βίντεο)-2
Νίκαια: 27 τραυματίες στους εορτασμούς για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ (βίντεο)-3

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή