Ταϊλάνδη: Μια παγκόσμια «γιορτή» στο Διαδίκτυο για τον απεγκλωβισμό των «Αγριόχοιρων»

Ταϊλάνδη: Μια παγκόσμια «γιορτή» στο Διαδίκτυο για τον απεγκλωβισμό των «Αγριόχοιρων»

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δραματική επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία, καθώς απεγκλωβίστηκαν και οι τελευταίοι πέντε εναπομείναντες στο σπήλαιο, σηματοδοτώντας το τέλος ενός μαρτυρίου που διήρκεσε δύο και πλέον εβδομάδες. Ξεκίνησε όταν η ομάδα των «Wild Boars» –οι «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους– παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του πλημμυρισμένου σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, στις 23 Ιουνίου.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μου. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Ρασαπόλ Νγκαμγκραμπουάν, αξιωματούχος στο περιφερειακό γραφείο Τύπου της Τσιάνγκ Ράι. «Υπήρξαν στιγμές που έκλαψα», πρόσθεσε. «Είμαι ευτυχισμένος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω όλους τους ανθρώπους της Ταϊλάνδης να αγαπούν ο ένας τον άλλο».

Πράγματι, οι Ταϊλανδοί «κόλλησαν» μπροστά από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες των υπολογιστών, δεν άφησαν στιγμή τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα κάθε δραματική τροπή σε αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, όπως άλλωστε και εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Σήμερα, οι πολίτες της χώρας κατέκλυσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να διατρανώσουν τον ενθουσιασμό τους με hashtag όπως #Hooyah, μια λέξη που χρησιμοποιείται από το πολεμικό ναυτικό για την ανύψωση του ηθικού των στελεχών του, και ετικέτες όπως #Heroes (Ηρωες) και #Thankyou (Σας ευχαριστούμε).

«Είστε οι ήρωές μας!» έγραψαν ορισμένοι σε λεζάντες κάτω από σκίτσα που ανήρτησαν, στα οποία απεικονίζονται τα αγόρια και ο προπονητής τους μαζί με δεκάδες διασώστες, εθελοντές και στρατιωτικό προσωπικό.

Προχθές, ο πρωθυπουργός Πράγιουτ Τσαν-ότσα δήλωσε ότι θα διοργανώσει μια γιορτή για όλους εκείνους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Δεν είμαστε βέβαιοι εάν μιλάμε για ένα θαύμα, ένα επιστημονικό επίτευγμα ή κάτι άλλο. Και οι 13 Wild Boars βγήκαν από το σπήλαιο», έγραψε η μονάδα SEAL του πολεμικού ναυτικού, λεπτά μετά τη διάσωση.

Την ίδια ώρα, η βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα Manchester United ανήρτησε μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter όπου τονίζει την ανακούφιση που ένιωσαν οι συντελεστές της όταν έμαθαν ότι οι 13 είναι πλέον ασφαλείς, ενώ προσκάλεσε την ομάδα και τους διασώστες της να επισκεφθούν το γήπεδο Old Trafford.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν δεν θα επωφεληθούν από την πρόσκληση που τους απηύθυνε η FIFA να πάνε στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Μουντιάλ, στις 15 Ιουλίου, καθώς θα πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Οι «Αγριόχοιροι» δέχθηκαν μηνύματα αλληλεγγύης από διάσημες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο αστέρας του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι και ο Αμερικανός γκουρού της τεχνολογίας Ελον Μασκ. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ήταν από τους πρώτους που εκθείασαν στο Twitter, το «θάρρος όλων όσοι συμμετείχαν» στις επιχειρήσεις, δεδομένου ότι μεταξύ των διασωστών βρίσκονταν και Βρετανοί δύτες, οι οποίοι ανακάλυψαν τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή