Αιματηρές μάχες με δεκάδες νεκρούς στο Αφγανιστάν

Αιματηρές μάχες με δεκάδες νεκρούς στο Αφγανιστάν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΥΝΤΟΥΖ. Επίθεση μαχητών Ταλιμπάν σε στρατόπεδο του Αφγανιστάν κοντά στη βόρεια πόλη της Κουντούζ, οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 29 στρατιωτών, ενώ αεροπορικές επιδρομές σε άλλα μέρη της χώρας σκότωσαν δεκάδες αντάρτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Την ίδια ημέρα που οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για το Αφγανιστάν, οι αιματηρές μάχες ήταν μια έντονη υπενθύμιση πως παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανούν οι σύμμαχοι της Καμπούλ, το τέλος του πολέμου δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η Κουντούζ είναι μια πόλη εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας, στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, την οποία οι Ταλιμπάν έχουν πλησιάσει δύο φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Παρότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ήταν σχετικά ήρεμη, οι εντάσεις ξέσπασαν στο τέλος της τριήμερης ανακωχής που τηρήθηκε τον περασμένο μήνα, λόγω της μουσουλμανικής γιορτής του Ιντ. Τα τελευταία επεισόδια στο Αφγανιστάν έρχονται παρά τις εικασίες για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, και την προτροπή θρησκευτικού συμβουλίου από τη Σαουδική Αραβία για διάλογο ώστε να βρεθεί λύση στη 17χρονη αιματηρή σύγκρουση. Εδώ και ένα χρόνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κλιμακώσει τις αεροπορικές τους επιδρομές, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής που αποσκοπεί να εξαναγκάσει τους Ταλιμπάν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή