Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις της Παρασκευής, εκατοντάδες είναι οι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους του Εδιμβούργου κατά την τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία. 

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-1

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Τέρνμπερι ενόσω ο Ντόναλντ Τραμπ έπαιζε γκολφ  στο ιδιωτικό γήπεδό του στη Σκωτία. 

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-2

Μάλιστα, το μπαλόνι που εικονίζει τον Τραμπ σαν πορτοκαλί, κλαψιάρικο μωρό, υψώθηκε και σήμερα στον ουρανό της Βρετανίας, αυτή τη φορά σε πάρκο στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-3

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου συνοδεύεται από ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας. Σκοπευτές της αστυνομίας επιτηρούν το γήπεδο του γκολφ, ενώ μεγάλος αριθμός αξιωματικών περιπολούν την περιοχή, 

«Δεν θέλω να μολύνει τη χώρα μου, όπως μολύνει την Αμερική. Ντρέπομαι που η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα», είπε μια διαδηλώτρια, η 61χρονη Ανέτ Τζόνσον, που συμμετείχε σε μια συγκέντρωση κατά του Τραμπ σε μια παραλία στο Τέρνμπερι.

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-4

Παράλληλα, προγραμματισμένες είναι για σήμερα και κινητοποιήσεις υποστηρικτών του Τραμπ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωση μερικές εκατοντάδες είναι οι ακροδεξιοί που επευφήμησαν τον Τραμπ σε πορεία στο κέντρο του Λονδίνου. Οι συγκεκριμένοι ακροδεξιοί ήταν τμήμα μια μεγαλύτερης πορείας με αίτημα την απελευθέρωση του φυλακισμένου ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον.

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-5

Παρόλοο που η ομάδα υπέρ του Αμερικανού προέδρου έκανε αισθητή την παρουσία της με πλακάτ και φώναζε «Η Βρετανία αγαπάει τον Τραμπ», η πλειοψηφία των διαδηλωτών εστίασε στην απελευθέρωση του Ρόμπινσον. 

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-6

Για γκολφ στη Σκωτία ο Τραμπ εν μέσω αντιδράσεων 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προλάβει να παίξει λίγο γκολφ στο ιδιωτικό γήπεδό του στη Σκωτία, πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Δευτέρα.

«Εφτασα στη Σκωτία και θα βρίσκομαι στο Τραμπ Τέρνμπερι για δύο ημέρες συναντήσεων, τηλεφωνημάτων και, ελπίζω, λίγου γκολφ – της βασικής μορφής άσκησής μου», έγραψε στο Twitter. «Ο καιρός είναι υπέροχος και αυτό το μέρος είναι απίστευτο! Αύριο θα πάω στο Ελσίνκι για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», συνέχισε.

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-7

Το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ο Τραμπ βρισκόταν ήδη στη λέσχη γκολφ του Τέρνμπερι, ένας ακτιβιστής της Greenpeace εφόρμησε από αέρος με ένα παραμοτέρ (αλεξίπτωτο με μηχανή) σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος στεκόταν έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου του γηπέδου. Καθώς το παραμοτέρ πλησίαζε, ο Τραμπ προχώρησε ήρεμα στο εσωτερικό του κτιρίου, περιστοιχισμένος από τους σωματοφύλακές του.

Σκωτία: Εκατοντάδες διαδηλώνουν κατά του Τραμπ ενώ ο ίδιος παίζει γκολφ-8

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον ακτιβιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή